Taharon Voima

Taharonvoima auttaa löytämään sisäiset voimavarat

Taharon voima syntyi halusta auttaa ihmisiä löytämään sisäiset voimavarat. Havahtumalla tunteisiimme ymmärrämme, mitä elämältä haluamme.

Taharon voima

näkemykset

Elämä on antanut minulle useita tilanteita, joissa olen saanut ja joutunut tarkastelemaan kuka olen, mitä oikeasti elämältäni haluan, mikä on tavoitteeni ja millaisia askeleita otan päästäkseni eteenpäin.

Vuosien lapsettomuus teki kipeää, kunnes sain kaksi poikaa, jotka toivat elämään rakkautta ja valoa. Erityisenpiirteisen lapsen äitinä huoli ja hätä ovat tulleet tutuiksi. Vaakakupin suurempi osa onneksi täyttyy ilosta, riemusta, rakkaudesta ja kiitollisuudesta. Avioero vaikeasta suhteesta toi helpotuksen, kun löysin uudelleen itseni sekä aitouden, jonka vuosiksi hukkasin. Veljen äkillinen kuolema kirkasti, miten nopeasti kaikki voi olla ohi ja miten arvokas jokainen hetki on.

Vakava työuupumus  pakotti pysähtymään ja tarkastelemaan omaa sisintä,  kun mikään ei tuntunut enää miltään. Opintovapaa ja lopulta paluu työelämään palauttivat elämän värit. Värit vaihtuivat työttömyyteen, ja sanan negatiivinen kaiku pysäytti jälleen  tutkimaan uskomuksia, ihmisyyden arvoa ja sen syvintä olemusta. Mitä minusta jää jäljelle, kun työ häviää? Löysin lopulta vastauksen, ettei työ tai häpeä määritä sitä, mitä olen ihmisenä. Olen arvokas ihmisenä.

Sisäisen äänen löytäminen edellyttää kasvua

Vaikeista hetkistä huolimatta en antaisi yhtäkään näistä tapahtumista pois. Niiden myötä olen oppinut ymmärtämään elämän eri puolia. Olen saanut kasvaa ihmisenä ja olen antautunut kasvulle. Monet kerrat olisi ollut helppo lakaista asiat maton alle, jättää ne käsittelemättä tai laittaa syy jonkun muun harteille. En väitä, etteikö näinkin ole tullut tehtyä, kyllä on. Vasta coaching-opintojen ja psykoterapian kautta aloin ymmärtämään, miten voin löytää sisäisen ääneni ja sydämeni viisauden, sen viisauden joka meissä ihan jokaisessa on. Samalla aloin ymmärtämään, mitkä mahdollisuudet meillä on vaikuttaa ajatuksiin ja tunteisiin – kaikkeen siihen, mikä auttaa selviytymään arjessa ja tuomaan hyvinvointia. Ei se todellakaan ole aina helppoa. Vaikka joskus haluaisinkin, niin onnekseni en voi ulkoistaa tunteitani, ajatuksiani, uskomuksiani tai toimintaani.

Yksin en olisi elämästä selvinnyt. Olen kiitollinen ihmisistä, joita ympärilläni on ollut ja on tällä hetkellä. Olen myös aktiivisesti itse hakenut apua, peilannut asioita, puhunut, kokeillut, epäonnistunut ja kokeillut uudestaan. Olen opetellut asioita myös silloin, kun kaikki on hyvin, silloin kun voimavarat ovat kohdillaan. Selviytyäksesi uppoavasta laivasta et päätä opetella uimataitoa hypätessäsi veteen. Selviytymisen edellytyksenä on, että olet harjoitellut uimista jo aikaisemmin.

Taharon voima syntyi halusta auttaa ihmisiä löytämään sisäiset voimavarat

Jokaisella meistä on sisäisiä voimavaroja – tietoa, taitoa, kykyjä, lahjoja ja kokemusta – joita hyödyntämällä ja käyttöönottamalla voimme löytää oman, merkityksellisen tavan elää elämää, joka tuntuu mieluisalta ja pääsääntöisesti mukavalta. Haasteena on, ettemme aina tunnista, tiedosta tai arvosta sitä, mitä meillä sisimmässämme on. Saatamme tunnistaa elävämme elämää, joka ei tunnu antoisalta, mutta jätämme silti tavoittelematta asioita joista unelmoimme.

Toisinaan tarvitsemme jonkun, joka auttaa meitä tarkastelemaan elämää eri näkökulmista, jonkun joka haastaa meidät ajattelemaan uudella tavalla.

Taharon voima Oy on syntynyt sydämestä käsin lähtevästä halustani auttaa ihmisiä löytämään oman sisäisen viisauden voima, jonka avulla voimme luoda elämästä itsemme näköistä ja pyrkiä kohti ansaitsemiamme unelmia. Halu tehdä asioita antaa voimaa. Tahtoa tarvitsemme voidaksemme vastustaa hetkellisiä kiusauksia, jotka estävät saavuttamasta tavoitteita. Löytämällä oman sisäisen Taharon Voiman sinun on mahdollista kehittyä ihmisenä henkilökohtaisella ja ammatillisella tasolla.

Mielen työkalut ovat tärkeä osa myös työhyvinvointia

Työ ja elämä on laajentanut kykyäni katsoa asioita eri näkökulmista. Työskentely eri tasoilla olevien johtajien ja erilaisten asiakasryhmien kanssa on tuonut kokemuksen siitä, että olivatpa tavoitteet ja haasteet mitä tahansa, tärkeintä jokaiselle on tulla kohdatuksi arvokkaana ihmisenä. Työroolimme ja yksityiselämämme kietoutuvat aina toisiinsa, halusimme sitä tai emme. Rauhallinen taitoni kuunnella ja olla läsnä sekä rohkeuteni kysyä ja tuoda esiin asioita ovat auttaneet minua ja asiakkaitani, ja usein yhdessä olemme löytäneet ratkaisuja vaikeisiinkin tilanteisiin.

Life- ja business coachina autan sinua ja organisaatioita löytämään työkaluja omien ajatusten, tunteiden ja uskomusten työstämiseen. Kun tunnistamme nämä ja osaamme muokata uskomuksiamme, saamme käyttöömme paljon positiivista energiaa. Sen avulla voimme luoda mieleisemme elämän ja saavuttaa tavoitteitamme niin työ- kuin yksityiselämässä. Olitpa yksityis- tai yritysasiakas, coachaan aina ihmistä, en asiaa. Sen vuoksi coachilta ei edellytetä tietyn alan substanssiosaamista.

Haluan mahdollistaa jokaiselle työikäiselle mahdollisuuden saavuttaa tavoitteensa. Minun tavoitteeni on saada yhteisöjen ja yritysten johtajat entistä enemmän näkemään mielen työkalut tärkeänä osana työntekijöiden kokonaishyvinvointia.

Tunteet havahduttavat siihen, miten haluamme elää

Havahduttajana autan sinua havainnoimaan omia tunteitasi ja tarpeitasi. Tiedostamalla, tunnistamalla ja havahtumalla niiden merkityksellisyyteen voimme löytää ratkaisuja haasteisiin, parantaa elämäämme ja luoda hyvinvointia niin työ- kuin yksityiselämässä. Vasta havahtumalla omiin tunteisiimme ja tarpeisiimme alamme löytää vastauksia omasta itsestämme siihen, miten haluamme elää, millaisessa työyhteisössä kukoistamme ja miten olemme vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Tunteet synnyttävät meissä motivaation ja saavat meidät ponnistelemaan kohti tavoitteita ja merkityksellisiä asioita.

Taharon auttaa sinua löytämään sisäisen viisauden – positiivisen voiman, jolla pystyt vaikuttamaan mielen hyvinvointiin työssä ja yksityiselämässä. Minun tahtoni ei ole antaa sinulle neuvoja, sillä uskon sinun tietävän parhaiten, mitkä asiat elämässäsi toimivat, mistä motivoidut ja mihin olet valmis sitoutumaan. Sen sijaan autan sinua oivaltamaan ja tulemaan tietoiseksi sisäisistä voimavaroistasi, kirkastamaan suunnan mitä kohti haluat mennä sekä määrittämään askeleet, joita pitkin edetä kohti tavoitetta. Matkan aikana kuljen rinnallasi kuunnellen, kannustaen ja kunnioittaen, sillä sinä olet oman elämäsi paras asiantuntija.